مدیر آموزش و پرورش میانه خبر داد؛
آغاز فرایند هدایت تحصیلی 1678 دانشآموز پایه نهم در منطقه میانه

ساجدی فر معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش میانه با اشاره به آغاز فرایند هدایت تحصیلی گفت: امسال 1678 دانش آموز در منطقه واجد شرایط انتخاب رشته و هدایت تحصیلی برای ورود به پایه دهم در مقطع متوسطه دوره دوم هستند.
به گزارش روابط عمومی معاونت اداره کل و مدیریت آموزش و پرورش میانه، ساجدی فر با اشاره به اینکه فرایند هدایت تحصیلی سه ساله است گفت در این فرایند به دانش آموزان کمک میشود علایق و استعدادهای خود را کشف و برای دوره دوم متوسطه یک انتخاب آگاهانه و آزادانه براساس نیاز شغلی جامعه داشته باشند و در این بازه زمانی رشته تحصیلی مناسبی را با راهنمایی مشاوران و همراهی خانوادهها انتخاب کنند.
وی از فعالیت 50 مدرسه به عنوان پایگاه مشاوره تحصیلی به دانش آموزان و اوبیا و ارائه خدمات مشاوره ای در خصوص رشتههای تحصیلی و فرصتهای شغلی توسط 23 مشاور منطقه خبر داد و افزود در راستای سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش در جهت افزایش سلامت جسمی و روحی دانش آموزان خدمات مشاوره ای و تربیتی در تمام سطوح تحصیلی ارائه میکند.
مدیر دستگاه تعلیم و تربیت منطقه افزود تمامی مدارس و پایگاههای مشاوره تحصیلی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال فعالیت هستند و در حال حاضر برگههای هدایت تحصیلی از سامانه همگام برای دانش آموزان قابل رویت و چاپ میباشند.
معاون مدیرکل با بیان اینکه ۳۵ درصد عملکرد تحصیلی دانش آموزان ملاک انتخاب رشته است، افزود: همچنین ۱۵ درصد توانایی، ۱۵ درصد رغبت، ۱۰ درصد نظر دانشآموز، ۱۰ درصد نظر مشاور، ۱۰ درصد نظر دبیران و ۱۰ درصد نظر والدین در انتخاب رشته دانش آموزان تاثیر خواهد داشت و براساس دستورالعمل وزرات هدایت تحصیلی بر مبنای معیارهای مختلفی از جمله، علاقه، استعداد، توانایی دانش آموز، آمایش سرزمینی و نیازهای منطقه انجام میشود و تنها صرف بالا بودن معدل، شرط انتخاب رشته و هدایت تحصیلی نیست چرا که در حال حاضر بسیاری از دانش آموزان معدلهای بالا دارند اما معیارهای دیگری نیز در رشته تحصیلی تعیینکننده است.
وی با اشاره به پایین بودن سهمیه تحصیل در رشته علوم تجربی نسبت به تقاضا گفت: متاسفانه بسیاری از خانوادهها بدون در نظر گرفتن شرایط روحی و روانی فرزندانشان و همچنین شرایط اجتماعی جامعه با دید اینکه هر فردی وارد رشته علوم تجربی شود در آینده پزشک خواهد شد آنها را مجبور به انتخاب رشته میکنند که هیچ علاقه و آیندهای برای ادامه تحصیل دانش آموزان وجود ندارد.
ساجدی فر افزود: به والدین توصیه میشود در زمینه آینده تحصیلی و شغلی فرزندان خود از تصمیمهای احساسی و دوری از واقعیات پرهیز کنند و با آگاهی کافی و از روی علایق و سلایق دانش آموز اقدام به انتخاب رشته کنند.